დიეტოლოგების მიერ დასახელებული 5 პროდუქტი, რომელიც გვაბერებს-გაიგეთ მეტი!

1963

ჩვენი ყოველდღიური კვება განაპირობებს ჩვენს მდგომარეობას, გარეგნობას და ჯანმრთელობას. ჩვენ გთავაზობთ პროდუქტების ჩამონათვალს, გაიგეთ რომელი პროდუქტები მოქმედებს ჩვენზე ყველაზე ცუდად. ამოიღეთ ისინი კვების რაციონიდან და გაიხანგრძლივეთ ახალგაზრდობა!


1. ტრანსცხიმები

ამ ცხიმებს განსაკუთრებით დიდი რაოდენობით შეიცავს კარტოფილი ფრი, პოპკორნი, ჩიფსები, შემწვარი ღვეზელები, ორცხობილები და ტორტები. ტრანსცხიმების მოხმარება იწვევს გულის დაავადებებს და ჭარბ წონას.

2. გლუკოზა-ფრუქტოზის სიროფი

ამ სიროფს, რომელიც შაქრის იაფფასიანი შემცვლელია, შეიცავს გაზიანი სასმელები, კონსერვები და ტკბილეული. ეს სიროფი აუმჯობესებს გემოს და ახანგრძლივებს პროდუქტის ვარგისიანობის ვადას. მისი მიღება იწვევს ღვიძლისა და გულის უკმარისობას, ასევე კარიესს.

3. გასუფთავებული მარილი
მარილი მავნე პროდუქტია, რომელიც აკავებს ორგანიზმში წყალს და ჰიპერტონიის მტავარი მიზეზი ხდება.კვლევევბის შედგები ადასტურებენ იმ ფაქტს, რომ მარილი აჩქარებს დაბერების პროცესს. შეცვალეთ მარილი სანელებლებითა და სოუსებით.

4. დამუშავებული ხორცი
უამრავი ხორცპროდუქტი იყიდება მაღაზიებში-ძეხვი, სოსისი, ბეკონი და ა.შ. ისინი შეიცავენ კონსერვანტებს , რომლებიც იწვევენ კანის პრობლემებს. ასეთი ხორცის მიღების დროს ორგანიზმი ვერ გამოიმუშავებს კოლაგენს -სასიცოცხლო მნიშვნელობის ცილას, მისი უკმარისობით კი უარესდება კანის მდგომაროება. ჩაანაცვლეთ ასეთი პროდუქტები თევზით ან ხორცის დელიკატესებით.

5. ალკოჰოლი
ალკოჰოლის მავნე ზემოქმედებაზე ალბათ ყველას გსმენიათ! მისი გადამუშავება ორგანზიმში ღვიძლს უწევს, ის გამოდევნის მავნე ტოქსინებს, თუმცა ყველაფერს ვერ უმკლავდება, დარჩენილი მავნე ნითიერებები იწვევს აკნეს, დერმატიტს და ნაოჭებს. შეამცირეთ ალკოჰოლის მიღება, თუ გსურთ კანი მუდამ ელასტიური და გლუვი გქონდეთ.

Facebook კომენტარები